CCC sa novim strateškim partnerom – TELUS International

5 децембар 2019

Telus_CCC_News_2019-1

Evropsko privatno preduzeće Ardian (Private-Equity-Unternehmen Ardian) prodaje TELUS International-u CCC (Competence Call Center), jedan od vodećih evropskih pružatelja usluga outsourcinga za poslovne procese.

"Danas je važan dan za cijeli CCC tim. Drago nam je što smo u Telus International-u pronašli partnera sa vrlo sličnom kulturom. Ovo će partnerstvo omogućit CCC-u da ponudi bolje globalna rješenja“, rekao je izvršni direktor CCC-a Christian Legat.

Jeff Puritt, predsjednik i izvršni direktor TELUS Internationala je uvjeren da je

„današnja odluka još jedna izvanredna prekretnica na našem putu uspjeha. Strateški rast TELUS Internationala zasnovan je na dinamici tržišta i podržava nas u ispunjavanju širokog raspona očekivanja kupaca. Nudi globalnim brandovima sa kojima sarađujemo širom svijeta mogućnost otvaranja novih tržišta.“

Pored toga, kaže Jeff Puritt, „spajanje značajno povećava veličinu, opseg i domet TELUS Internationala - naš tim sada uključuje gotovo 50.000 entuzijastičnih zaposlenih. Povezivanjem s CCC-om možemo svim partnerima ponuditi korisničko iskustvo, digitalnu transformaciju, uređivanje sadržaja, digitalno savjetovanje, upravljanje rizikom, poslovnu podršku na više od 50 jezika, s više od 50 lokacija, u 20 država Sjeverne i Srednje Amerike, Evropi i Aziji. To je ogroman korak.“

Dirk Wittneben, generalni direktor u Ardianu, kaže: „Drago nam je što smo imali priliku po drugi put pratiti CCC u nastavku njegove priče o uspjehu i doprinijeti razvoju preduzeća prema složenijim negovornim uslugama i proširenju baze korisnika ne vodeća industrijska i inovativna tehnološka preduzeća."

Ardian je 2017. po drugi put uložio u CCC grupu koja je od obnovljene investicije do danas povećala broj zaposlenih na 8.500, osnovala četiri nove lokacije i otvorila tri dodatna evropska tržišta. Uz to je CCC proteklih godina proširio asortiman svojih usluga i danas nudi najkompleksnije usluge izvrsnog kvaliteta.

Christian Legat, izvršni direktor CCC-a, komentira:

„Zahvaljujemo se Ardianovom timu na izvrsnoj saradnji tokom posljednjih nekoliko godina, kroz koju se CCC snažno razvio u jednu od vodećih neovisnih europskih platformi za BPO usluge. CCC je izvrsno pozicioniran za nastavak ove priče o uspjehu pod novim vlasnikom TELUS International-om."

O CCC-u

CCC nudi preko 70 partnera rješenja za brigu o korisnicima na najvišem nivou – i to u 11 zemalja i na 33 jezika. Od telefonije preko e-pošte, back office-a, chat-a, društvenih medija do video razgovora i AI rješenja (rješenja umjetne inteligencije), CCC ima više od 21 godinu iskustva u BPO-u. 56 međunarodnih nagrada, sveobuhvatnih certifikata i nagrada Superbrand 2019 potvrđuju visoke standarde kvalitete CCC-a.

O TELUS International-u:

TELUS International je globalna grana korporacije TELUS, jednog od najvećih kanadskih provajdera telekomunikacijskih usluga. Preduzeće je specijalizirano za rješenja kontakt centre i za outsourcing poslovnih procesa (BPO) i partner je nekih od najvećih svjetskih preduzeća u oblasti potrošačke elektronike, finansija i telekomunikacija. TELUS International označava višejezične Multi-Shore-programe, sigurnu infrastrukturu, cijene temeljene na vrijednosti, resurse temeljene na kompetencijama i izvanredan korisnički servis.

O Ardian-u:

Ardian je jedno od vodećih svjetskih neovisnih investicijskih društava i upravlja imovinom za investitore iz Evrope, Južne i Sjeverne Amerike i Azije. Kompanija je u većinskom vlasništvu svojih zaposlenih i ostvaruje održive, atraktivne prinose za svoje investitore.